Επίτιμοι Διδάκτορες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Sachs Jeffrey
Επίτιμος διδάκτορας

Ο Jeffrey David Sachs (γεν.5 Νοεμβρίου 1954) είναι Αμερικανός οικονομολόγος, αναλυτής της δημόσιας πολιτικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Γης στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου υπηρετεί ως καθηγητής. Είναι γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες παγκοσμίως για την οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ο Jeffrey Sachs είναι καθηγητής της Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων και καθηγητής Πολιτικής και Διαχείρισης της Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Columbia. Από το 2017 υπηρετεί ως ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών António Guterres για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs). Την ίδια θέση κατείχε υπό τον Γενικό Γραμματέα Ban Ki-Moon, ενώ πριν από το 2016, υπηρετούσε σε παρόμοια συμβουλευτική θέση σχετικά με τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Sustainable Goals).

Το 1995, ο καθ. Sachs έγινε μέλος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών (CASE). Είναι συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικής της Millennium Promise Alliance, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης αφιερωμένης στον τερματισμό της ακραίας φτώχειας και της πείνας. Από το 2002 έως το 2006 διετέλεσε διευθυντής του έργου των Ηνωμένων Εθνών για το Millennium Project σχετικά με τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Είναι Διευθυντής του Δικτύου των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη SDSN και συντάκτης της Παγκόσμιας Έκθεσης Ευτυχίας μαζί με τους John F. Helliwell και Richard Layard. Το 2010, έγινε μέλος της Επιτροπής Ευρυζωνικότητας για την Αειφόρο Ανάπτυξη, στόχος της οποίας είναι να ενισχύσει τη σημασία της ευρυζωνικότητας στη διεθνή πολιτική. Ο καθ. Sachs έχει συγγράψει  πολλά βιβλία και έχει λάβει πολλά βραβεία αριστείας.

[email protected]
Γενικά Στοιχεία
Βαθμίδα:
Επίτιμος διδάκτορας
Ημερομηνία αναγόρευσης:
24/10/2018
Γραφείο:
--
E-mail:
Eνημέρωση στο e-mail σου